Brood… Daar zijn de meningen nogal verschillend over. Het mag niet, het mag wel, niet te veel bla bla bla…
Ik eet het minder dan vroeger want ik krijg last van mn darmen. Maar een geheel onthouder ben ik nou ook niet te noemen. Maar om wel een beetje variatie toe te voegen aan mijn maaltijden, heb ik bananenbrood geprobeerd in alle vormen: suikervrij, glutenvrij, paleo proof. Of ik het nou geweldig vind, neuh… Maar het was een poging waard.
Onderstaand recept heb ik gekregen en deze is niet volledig ‘veilig’, maar lekker is ‘ie wel! Thanx Nic… 😉
Ingrediënten
– 3 rijpe bananen
– 50 gram ontpitte dadels
– 3 eieren
– 100 gram amandelmeel*
– 50 gram havermout
– 1,5 tl bakpoeder
– Handje ongebrande noten
– Handje rozijnen
– Snufje zout
– Snufje kaneel
Bereiding
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.
Als je ook havermout gebruikt: ‘verpulver’ dan de havermout in je keukenmachine tot meel.
Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree.
Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
Roer tot slot de ongebrande noten erdoor.
Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
Laat ‘m wel even afkoelen op een rooster.
* Er staat 100 gram amandelmeel en 50 gram havermoutmeel. Amandelmeel is wel 100% glutenvrij, maar havermout kan soms sporen van gluten bevatten. Je kunt variëren met meel bijv. met boekweit-, havermout-, amandel- of quinoa meel.