Deze pannenkoeken zijn niet alleen super lekker en gezond, ze vullen ook enorm. En de kids vinden ze ook nog eens lekker, dus hiermee scoor je altijd…!  Een goed vullend ontbijt, lunch of snack, makkelijk en snel te maken. Voor de sporter ook lekker om hiermee een goede basis te leggen voor een wedstrijd.

Ingrediënten 
– 35 gr havermoutmeel
– 1 banaan
– 1 ei
– 1 tl bakpoeder
– scheutje (plantaardige) melk zoals amandel-, of sojamelk.
– 1 el honing of agave siroop
– 1 tl kaneel
– snufje zout
– kokosolie of olijfolie

Bereiding 
Vermaal de havermout tot meel met een staafmixer of een keukenmachine.
Voeg de banaan toe en vermaal ook. Vervolgens een losgeklopt ei, het bakpoeder, de honing of agave siroop, kaneel en zout en mix opnieuw in de keukenmachine.

Voeg melk of water toe om het beslag vloeibaarder te maken. Let op: het hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag.
Verhit wat olie in een koekenpan en maak 3 kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat er bovenop belletjes ontstaan. Vuur niet te hoog.
Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak de andere kant.
Bak vervolgens de rest van het beslag op deze manier.

Lekker met honing of jam.
Of, om het nog specialer te maken, met een sausje van vruchten.
Doe wat bevroren vruchtjes in een pannetje en verwarm het.
Vind je de vruchtjes wat zuur, roer er dan op het laatst wat honing door.

Bron: www.ilovehealth.nl